HAARLEMMERMEER ON STAGE

Beroepenfeest

3 mrt. 2020

Informatie evenement

ENTREEPRIJS

Niet van toepassing. De deelnemende scholen hebben de leerlingen van te voren ingelicht. Als jij leerling bent van een deelnemende school, kun je dit via jouw school regelen. 

TIJDEN

12:00 UUR START PROGRAMMA
17:00 UUR
START AFSLUITENDE BORREL

PARKEREN: GRATIS
TOILET: GRATIS
GARDEROBE: NVT

Locatie

VANZANTENHAL
IJweg 1415
Nieuw Vennep

BEROEPENFEEST ON STAGE

De broepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio's in het land gerealiseerd en dit keer in de Haarlemmermeer. VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Wij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken aan afspraak voor een werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later. De deelnemende scholen zijn het Herbert Vissers College, Hoofdvaast College, Fioretti College, KSH College, De Linie en het Haarlemmermeerlyceum. 

On Stage is geen 'speeddating', maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding. 

Voor bedrijven/beroepsbeoefenaren en matchmakers is deelname kosteloos. 

Waarom wordt dit evenement georganiseerd: 

- De meerderheid van de 12-jarigen naar het VMBO gaat
- De meerderheid van de beroepsbevolking afkomstig is van het (V)MBO
- Een helpend netwerk net zo belangrijk kan zijn als een diploma
- Kiezen op je 15e hogere levenskunde is
- Vakfocus tot toekomstperspectief leidt
- Echt netwerken géén speeddaten is
- Preventie van uitval leuker en goedkoper is dan repareren 
- Toekomstdromen van jongeren een zaak is van ons allemaal

 

ORGANISATIE BEROEPENFEEST 

Vanzantenhal is niet de organisatie van het beroepenfeest, maar alleen de locatie. PDZ Uitzendbureau is de initiatiefnemer van dit evenement. 

Het (organiserend) Stage Team wordt gevormd door zo veel mogelijk partijen zoals vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de deelnemende scholen, ouders, het jongerenwerk en de gemeente.

De deelnemende scholen zijn Herbert Vissers College, Hoofdvaart College en Fioretti College, KSH College, De Linie en Haarlemmermeerlyceum

Wilt u hier ook een bijdrage aan leveren, neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar mail@haarlemmermeeronstage.nl.

WEBSITE ORGANISATIE

Aftellen tot het evenement