Ze zijn al ruim 50 jaar de absolute voorhoede van de Nederlandse rockscène. En nog altijd weten de mannen van Golden Earring niet van ophouden. Zaterdag 8 april keren ze terug in de VanZantenhal.

Wie kent ze niet, nummers als Radar love, Another 45 miles en When the lady smiles? Klassiekers die tot ver over de landsgrenzen een groot publiek wisten en weten te bereiken. Golden Earring staat dan ook niet voor niets al meer dan 50 jaar aan de top van de Nederlandse muziek.

Johnny van Zanten moet even nadenken bij de vraag hoe vaak de Haags rockband al in de VanZantenhal heeft gestaan. „Dit wordt de negende keer”, is zijn conclusie. Wat maakt de band zo interessant dat ze maar weer terug blijven komen?

„Golden Earring is een band voor jong en oud. We zien steeds vaker ouders van 50 en 60 jaar oud, die hun kinderen van 20 tot 25 jaar oud meenemen. Niet gek natuurlijk, want de muziek van Golden Earring is algemeen bekend. Iedereen kent die tijdloze evergreens. Deze week kreeg ik nog een mailtje van een moeder die vroeg of haar kind van 16 niet te jong was om mee te mogen. Volgens mij is er geen andere band die zoiets unieks kan creëren.”

Maar vergis je niet, de band zet vooral een goede show neer. „Ze geven waanzinnige concerten. Het blijft knap om Cesar Zuiderwijk op zijn leeftijd gewoon een drumsolo van een kwartier te zien spelen.”

En dat dus al voor de negende keer. Er mag dus best van een traditie worden gesproken. Volgens Van Zanten komt de band dan ook graag naar Nieuw-Vennep. „We zijn een soort vaste prik voor ze geworden. Na afloop van het concert is de afspraak voor het jaar erop al meteen geregeld.”

Meer informatie Golden Earring

 Bron: Witte Weekblad