Het belooft een groots Volvo-feest te worden, want bij het forum zijn vele duizenden Volvo-rijders en Volvo-liefhebbers aangesloten.

Er worden honderden Volvo’s verwacht, waaronder een aantal heel bijzondere exemplaren.

Oprichter van het forum is Ben Ekeler, Volvo-rijder in hart en nieren. “Het forum is opgericht omdat er geen forum was voor álle Volvoliefhebbers.” Het aantal leden is uitgegroeid tot meer dan 40.000. Via het Volvo-forum wisselen zij allerlei informatie uit. “Van technische problemen tot het besprekingen van nieuwe modellen”, zegt Ben Ekeler. “Er is een apart board voor modelauto’s en ook veel off-topic gepraat. Binnen het forum zijn mensen die ook na al die jaren nog dagelijks actief zijn en er zijn hechte vriendschappen ontstaan.” Naast het Volvo-forum is er ook nog een facebookgroep.

Maar het forum organiseert ook evenementen. “We hebben nu al vier keer een factory-tour georganiseerd. Daarbij gaan we met een groep liefhebbers op bezoek in de diverse Volvo-fabrieken in Zweden. Ook hebben we een heel goede band met importeur Volvo Car, waardoor we vaak nieuws te zien krijgen voordat anderen dat hebben.”

ZWEEDSE POLITIE-AUTO

Het jubileum wordt gevierd met een meeting van zo veel mogelijk Volvo’s van forumleden bij de beurs Cars & Collectables in Nieuw Vennep. De verwachting is dat er enkele honderden Volvo’s zullen komen, waaronder veel klassieke en bijzondere modellen. Zo komt er onder meer een originele Zweedse politie-auto die nog compleet in de authentieke staat is. Een ander bijzonder exemplaar is een Volvo 850 racewagen. De 850 was enkele jaren succesvol in de Britse toerwagenracerij met coureur Jan Lammers achter het stuur. “Deze auto is helemaal opgebouwd volgens de specificaties van destijds”, legt Ben Ekeler uit. “Het is niet alleen een showauto, er wordt echt mee geracet, onder meer op het circuit van Zandvoort.”

De Volvo’s stellen zich 19 maart op voor de VanzantenHal. Binnen speelt zich dan de beurs voor modelauto’s en automobilia af. Daar worden ook enkele bijzondere Volvo’s opgesteld. Bovendien wordt er binnen een demonstratie gegeven van het wrappen van een auto.

BEURS

Het jubileum van het Volvo-forum is onderdeel van Cars & Collectables. Op zo’n 140 meter tafels is een ruime keus te vinden aan modelauto’s, autofolders, boeken, onderdelen en autoparafernalia. Natuurlijk wordt er ook op deze beurs speciaal aandacht besteed aan Volvo. Het Volvo-forum jubileert, maar dat wil niet zeggen dat andere soorten oldtimers niet welkom zijn.

DE FEITEN

Cars & Collectables vindt plaats op zondag 19 maart 2017 in de VanzantenHal aan de IJweg 1415, 2152 NB in Nieuw Vennep. Dit adres is parallel aan de N205 en A4 in Nieuw Vennep. Open van 11.00 tot 16.00 uur, toegang € 5,00 per persoon en dat is inclusief alle evenementen binnen en buiten en een parkeerplaats. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene betalen niks. Parkeren is gratis. De volgende editie van Cars & Collectables is op zondag 10 september 2017.