TREKKERTREK FUN & POWER FESTIVAL

AJK HAARLEMMERMEER

25 mei 2024

Informatie evenement

TIJDEN

08:00-23:00 UUR  ZATERDAG 25 MEI

PARKEREN: GRATIS
GARDEROBE: GEEN
TOILETTEN: GRATIS

OFFICIELE WEBSITE

AJK HAARLEMMERMEER

Locatie

Evenemententerrein Vanzantenhal
IJweg 1415
2152NB Nieuw Vennep

TREKKERTREK OLDTIMERS, STANDAARD EN SUPERKLASSEN
Trekkertrek zoals u al jaren gewend bent, met vele deelnemers in verschillende klassen. Een klein percentage deelnemers haalt de ‘oldtimers’ van stal en herleeft de nostalgie van hun favoriete tractor waarmee de winst behaald moet worden. Trekkertrek zoals het vroeger allemaal begonnen is.Het overgrote deel van de deelnemers doet mee in de standaard tractoren klassementen. De trekkers van nu komen in vele verschillende merken en soorten voor. Iedereen heeft wel een favoriet. Deze veelzijdige landbouwtracktoren worden tot in de puntjes verzorgd om in de juiste gewichtsklasse mee te doen. U kent het wel: steeds meer van die enorme trekkers op de weg en in de landbouw. Niet alleen in het buitenland zijn tractoren groot, in Nederland zijn er steeds meer deelnemers in het bezit van deze grote jongens: de super tractoren. De grootste type tractoren, voorzien van de meest technische hoogstandjes en meeste pk’s, zijn in de hoogste gewichtsklasse te vinden.

TREKKERTREK SPECIALS, HOBBYSPORT EN DEMO’S
Iedereen houdt ook wel van spektakel, opgevoerde oldtimers en tractoren van nu. Opgevoerd en aangepast om meer pk’s te krijgen om vervolgens met snelheid en brute motorkracht de sterkste zijn. Maak je borst maar nat: dit is spektakel. Met rokende uitlaatpijpen en brullend geluid naar de 100 meter. FULL PULL! Dat is wat de deelnemers van deze klassen willen horen.

ATTRACTIES
Een draaimolen en zweefmolen zullen als topattractie aanwezig zijn op het Fun en Power Festival in Nieuw-Vennep. Alle attracties en aangeboden spelen zijn toegankelijk zonder extra kosten. Na entree hoeft men dus alleen te betalen voor eten en drinken en evt spullen van de minimarkt. Hoe heerlijk dat de kinderen zich de rest van de dag dus zonder extra te maken kosten kunnen vermaken!

SPRINGKUSSENS
Zoals ieder jaar zijn er weer springkussens aanwezig, zoals bijvoorbeeld een  tractor springkussen, een rodeostier en een sweepermat. Zonder schoenen zijn kinderen t/m 13 welkom op het springkussen. Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid van de kinderen bij de ouders/verzorgers/begeleiders zelf

DIVERSE SPELLEN
Voor jong en oud zijn de Oud Hollandse spellen genieten. Voor de jonge kinderen brengen de kleine spellen plezier, maar voor de oudere kinderen en zelfs voor de ouderen die geen kind meer zijn, zijn er uitdagende spellen aanwezig. Denk hierbij aan houtzagen en spijkerslaan.

MINIMARKT
Op onze minimarkt staan verschillende kramen van sponsoren en kraamhouders van buitenaf. Aanmelden als standhouder voor de minimarkt? Dit kan tot 25 mei.

TRAPTREKKERS EN GRASMAAIERTREK
Voor de kinderen die alvast willen oefenen voor later is de traptrekkerrace en grasmaaiertrek opgesteld. Rij zo hard als je kunt door de baan en kom als eerste over de finish. Tijdens de grasmaaiertrek mag je op een echte grote zitgrasmaaier proberen zo ver mogelijk op de baan te komen. Net echt!

MINIGRAVERS
Dit jaar kun je ervaren hoe het is om op een minigraver/kraan te draaien. In het mega zanddepot leer je onder begeleiding de fijne kneepjes van het vak. Trouwe sponsor PUM zorgt er voor dat dit onderdeel mogelijk wordt gemaakt en stelt zijn materiaal en kennis beschikbaar voor dit onderdeel. Kom jij ook helpen om het zand van A naar B te verplaatsen?

KNUTSELTENT
In de knutseltent kunnen de kinderen zich creatief uitleven met verschillende materialen. Wij zullen bijvoorbeeld een dromenvanger gaan knutselen die aan het eind van de dag mee naar huis mag.

SPONSOR STANDS
Zoals ieder jaar zijn er een aantal sponsor stands aanwezig op het Trekkertrek Fun & Power Festival. De hoofdsponsor is Kraakman Perfors B.V. en zal aanwezig zijn met een stand met een groot aantal demo’s, machines en producten. Tevens zijn er enkele auto- en vrachtwagenbedrijven aanwezig met een aantal demo’s. Neem gerust een kijkje bij één van onze sponsoren.

 


AJK HAARLEMMERMEER

Aftellen tot het evenement